Lake Hawea Courtyard House

ResearchSpace Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Glamuzina, DJ en
dc.contributor.author Paterson, Aaron en
dc.coverage.spatial New Zealand en
dc.date.accessioned 2018-10-10T23:10:25Z en
dc.date.issued 2012 en
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/2292/40611 en
dc.description.abstract The physical context was the driver of the formal arrangement of the house in Lake Hawea. It was decided that the overall shape should be a low singular form bunkered in the landscape that responds formally to the immediate context within which it is placed. The courtyard type allowed the building to address continuous enclosure and protection from the elements. The plan of the house was then able to negotiate both the interior courtyard and the exterior landscape. The idea of singular forms clad with simple materials, drove the material and formal qualities of the building early on in the design process. en
dc.rights Items in ResearchSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated. Previously published items are made available in accordance with the copyright policy of the publisher. en
dc.rights.uri https://researchspace.auckland.ac.nz/docs/uoa-docs/rights.htm en
dc.title Lake Hawea Courtyard House en
dc.type Design en
dc.rights.holder Copyright: The author en
pubs.author-url http://www.archdaily.com/239708/lake-hawea-courtyard-house-glamuzina-paterson-architects en
dc.rights.accessrights http://purl.org/eprint/accessRights/RestrictedAccess en
pubs.elements-id 616626 en
pubs.org-id Creative Arts and Industries en
pubs.org-id Architecture and Planning en
pubs.record-created-at-source-date 2017-03-10 en


Files in this item

Find Full text

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Share

Search ResearchSpace


Advanced Search

Browse

Statistics